Over Niels.

Over Niels.
Ik ben Niels Zwijnenburg, 27 jaar en op dit moment vierdejaars student HBO-Theologie. Ik heb een passie voor geloof, mensen en het buitenland. Dit zijn dan ook drie zaken die ik graag combineer in mijn leven en waarover ik dan ook graag schrijf en spreek.

Over NielsZwijnenburg.nl
Naast geloof, mensen en het buitenland is hoop ook een veel terugkerend onderwerp in dat wat ik schrijf. Ik geloof dat Gods liefde voor een groot deel terug te vinden is in de hoop die Hij geeft. De hoop die zichtbaar wordt in de schepping: in een regenboog, een zonnestraal. Hoop die zichtbaar wordt in onverwachte ontmoetingen en goede gesprekken. Hoop die zichtbaar wordt doordat God lijkt te spreken. Hij zegt: Ik Ben. Hoop die zichtbaar wordt in het plezier waarmee we dingen doen. Hoop die hopelijk ook zichtbaar wordt in hetgeen waar ik plezier in heb: verhalen vertellen, ze opschrijven en met jou delen.

Ook al ken ik de weg niet die God met mij gaat, ik ken wel mijn Gids.

-Maarten Luther-

Bovenstaande uitspraak heb ik op een tegeltje in mijn kamer staan. Gekregen van mijn ouders toen ik net terug kwam van Lesbos. Het is belangrijk voor me geworden. Een soort levensmotto. Zaken in het leven kunnen anders lopen. De weg maakt een vreemde bocht. We kunnen het gevoel krijgen dat we de weg kwijt zijn geraakt. Verdwaald. Maar daarin mogen we vertrouwen dat we onze Gids kennen. Hij ons uiteindelijk thuis gaat brengen.