Binnen: Voor de geboorte van de bergen

Before the mountains were born or You brought forth the whole world,
from everlasting to everlasting You are God!
(Psalm 90:2, NIV)

Een aantal weken geleden liep ik met mijn koptelefoon door de wijk waar ik woon. Ik was onderweg, zonder echt ergens heen te hoeven. Gewoon even een moment voor mezelf. Een moment om wat gedachten te parkeren en wat andere gedachten langs te laten komen. En zo liep ik, al muziek luisterend, langs de vele flats die mijn wijk kent. Voor een moment sta ik stil en overvalt het feit me dat God een ieder die achter de gesloten deuren van deze flat, en de vele andere flats waar ik langs ben gelopen, kent. En terwijl ik daar sta, komen de woorden uit mijn koptelefoon samen met mijn gedachten.

You are God, God of all creation
The earth groans and longs to be with You
Where we are, our hearts are raised to Heaven
We breathe to worship You
(Uit: Breathe – Influence Music & Matt Gilman)

Een aantal weken geleden probeerde ik deze ervaring om te zetten in woorden, maar het lukte me niet. Een aantal minuten geleden las ik Psalm 90:2 en kwam bovenstaande ervaring weer boven. Inclusief de woorden die ik nog nodig had:

Ten tijden van het Corona-virus mogen we er, samen met de schrijver van psalm 90, op vertrouwen dat God God is. En dat Hij dit al was voor de geboorte van de bergen en voordat de hemel en de aarde geschapen zijn. En dat Hij van eeuwigheid tot eeuwigheid God is en zal zijn. En dat geeft hoop. Waarom dat hoop geeft? Omdat vandaag, morgen en de dagen daarna horen bij die eeuwigheid waarin God God is!

Niels.

PS: onder de naam ‘binnen’ deel ik, nu ik toch vooral binnen zit, mijn overdenkingen over de teksten die ik die dag gelezen heb. Geen theorie uit moeilijke boeken, maar eerste gedachten die bij me opkomen. Rauwe schetsen, maar hopelijk bemoedigend voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s