Beste reizigers,

We hebben elkaar zojuist ‘ontmoet’. Althans: we zaten in dezelfde bus. Ik zat een theologische tekst te lezen over de liturgische waarde van het lichaam. Jullie spraken over het lichaam. Of eerlijker gezegd: lichamen. En zo af en toe kreeg een van deze lichamen een naam. Een liefelijke naam, dus ik vermoed dat jullie het niet over een van jullie mannelijke vrienden hadden. Nadat jullie heel wat woorden gewisseld hadden en je waardering hadden uitgesproken over de verschillende delen die het lichaam kent, begonnen jullie foto’s te delen. Foto’s waarop al deze lichamen, sommige met naam, sommige zonder, te zien waren. Nu heb ik deze foto’s niet gezien, net zo goed als jullie de waarde van de identiteiten: de dames op de foto’s niet gezien hebben.

Nu had ik jullie kunnen vragen naar dat wat jullie (aan elkaar) proberen te bewijzen of naar de leegte in jullie hart die jullie proberen op te vullen, maar dat deed ik niet en dat ga ik ook niet doen. Ik zal ook niet aankomen met verwijten, maar neem alsjeblieft mijn advies ten harte: zoek iemand die voor jullie toekomstige dates, scharrels, vriendinnen en vrouwen bidt en een beetje op hen let, want zoals ik het op dit moment van jullie zelf begrijp, is dat wat ze nodig zullen hebben.

Niels. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s