De christelijke camping is de hemel niet!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Of de tent. (Sta)caravan. Wat jij wilt. De christelijke camping is de hemel niet. Niet vanwege het kamperen. Maar zeker ook niet vanwege de beleving. De ‘ontmoeting’. En toch kunnen we dat gevoel wel hebben.

Afgelopen vakantie heb ik me een aantal weken ‘vermaakt’ op een christelijke camping. Drie weken lang heb ik me ingezet om tieners een fantastische tijd te geven. Geestelijk gezegd: een ontmoeting met God te bezorgen. En dat is nu juist het probleem! Ik wil tieners meer dan een ontmoeting met God bezorgen. Ik wil ze helpen in de relatie met Hem. Een ontmoeting is leuk, maar in veel gevallen te weinig om van een vreemdeling een bekende te maken. Om van ‘onrelatie’ naar relatie te gaan. Een ontmoeting moet niet enkel een ontmoeting blijven. Maar de stap zijn naar iets groters. Een relatie. Als de tieners (opnieuw) een (eerste) ontmoeting nodig hebben, dan wil ik ze daar graag bij helpen. Maar op de zoveelste ‘ontmoeting’ faciliteren zit ik niet te wachten. Een ontmoeting is mooi. Maar een relatie nog mooier. Zeker met Hem!

God is wat mij betreft geen ‘vakantieliefde’. Daar doen we de Liefde zelf zwaar te kort mee. God is Liefde. Hij is meer dan die vakantieliefde. Meer dan hoe wij Hem in onze vakanties kunnen behandelen. God is niet alleen ‘leuk’ voor daar. Maar ook voor thuis. Althans dat zou Hij moeten zijn. In elk van onze levens. God is niet alleen voor daar. Op de camping. Maar ook voor nu. Thuis of waar we dan ook zijn. God gaat met ons mee. Elke dag. God beperkt zich niet tot vakanties. God doet niet aan vakanties. En toch gaat Hij met ons mee als wij op vakantie gaan.

Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem.
(1 Johannes 4:16)

Sorry, ik moet iets eerlijker zijn: tieners hebben wel degelijk een ontmoeting met God tijdens hun vakantie. En daar draagt Hij zelf gelukkig aan bij. Niet ik. Ze ontmoeten Hem daar voor de eerste keer. Of voor de duizendste. En dat is goed. Ik hoop alleen dat ook zij inzien dat de christelijke camping de hemel niet is. Geloven is daar vaak zoveel leuker. Althans dat geloven we. En het geloven zelf gaat daar ook zoveel makkelijker. En terug uit de ‘christelijke-camping-bubbel’ valt het vaak zo tegen. Stille tijd is vaak zoveel moeilijker. Ineens. En God lijkt ‘ineens’ zoveel verder weg. Hij zit nog op de camping en wij zijn al thuis. Auw.

De christelijke camping is de hemel niet. Het laat ons enkel zien waar wij naar toe mogen leven. Elke dag. Op elke plek waar we zijn. In relatie met Hem. Want daar draait het immers om. Hem kennen en in relatie met Hem leven. En daar kan geen camping tegenop. Amen.

Een gedachte over “De christelijke camping is de hemel niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s