Put God first in everything you do!

2017/2018. Het schooljaar waarin ik af zou studeren. 2018. Het jaar waarin ik afgestudeerd zou zijn. 2017/2018. Het schooljaar waarin ik begon aan een andere studie. 2018. Het jaar waarin ik mijn ‘propedeuse’ haal voor GPW. 

Veel van de mensen van mijn vorige studie hebben deze week te horen gekregen dat ze afgestudeerd zijn. Officieel meester of juf. Ze gaan hun passie achterna. Doen waar ze goed in zijn: ‘meesteren en juffen’. En hoewel dit ooit ook mijn toekomst was, is dat het inmiddels niet meer. Ik sta niet naast hun tijdens de diploma-uitreiking. Ik ben er zelfs niet eens bij. Erg? Nee.

Inmiddels snap ik al die eerstejaars meesters en juffen, van vier jaar geleden, meer. Zij zaten vol passie in een studie die hen zou brengen bij hun droomberoep. Ik iets minder. Ik heb er eigenlijk nooit echt iets van begrepen. Tot nu. Sinds september doe ik eens studie die ik echt onwijs ‘tov’ vind. Ik zit op mijn plek en haal alsnog een diploma. Althans een ‘P’ en daar ben ik trots op!

Vandaag zag ik deze toespraak van Denzel Washington. In een aantal punten legt hij uit waar het echt om gaat. Hij geeft de afgestudeerden iets mee. Iets belangrijks! En hij heeft gelijk! Dus afgestudeerden en ‘ooit-afgestudeerden’ bij deze:

 

Voor de afgestudeerden: gefeliciteerd!
Voor de bijna-afgestudeerden: zet ‘m op!
En voor alle anderen: doe waar je goed in bent en geef God de ruimte en plek die Hij in je leven in mag nemen!

Foto: QuoteFancy

Een gedachte over “Put God first in everything you do!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s